ГоловнаСвіт

У Росії співробітників відділу поліції звільнили за відео з корпоративу

Ведуча привітала відділ, але оголосила перед виступом його повну назву.

У Росії співробітників відділу поліції звільнили за відео з корпоративу
архивное фото
Фото: ИТАР-ТАСС

У Ростовській області Росії звільнили співробітників відділу поліції прихованого спостереження після того, як під час корпоративу ведуча на прохання силовика привітала відділ, але оголосила перед виступом його повну назву.

Про це повідомив телеканал "360" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Інцидент стався 10 листопада під час святкування Дня працівника органів внутрішніх справ Росії. Поліцейські названого відділу влаштували корпоратив в одному з ресторанів.

На відеозаписі, який опинився у розпорядженні видання, видно, як артист вийшов на сцену, збираючись виступити з піснею. Ведуча зачитала привітання, в якому повністю пролунала назва секретної частини - прихованого спостереження № 2 оперативно-пошукового бюро ГУ МВС Росії по Ростовській області.

Зазначають, що начальника відділу і усіх присутніх співробітників 12 листопада звільнили зі служби за негативною статтею.

Вони пов'язують це саме з розголошенням секретних відомостей.

Оперативно-пошукове бюро МВС РФ створювалося на основі радянського 7-го управління МВС СРСР, яке також опікувалося службою зовнішнього спостереження. ОПБ вважається одним з найсекретніших підрозділів відомства. За інформацією ЗМІ, співробітники цього підрозділу стежать як за поліцейськими, так і за цивільними особами.

Нагадаємо, раніше у Міноборони РФ заявили, що розглядають можливість обмеження військових у використанні смартфонів з фото- і відеокамерами і функцією геолокації, щоб запобігти витоку інформації. Раніше відомство попросило військових відмовитися від використання соцмереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram