ГоловнаСвіт

Єврокомісія опублікувала фінальний проект угоди про "Брекзит"

Документ описує відносини Великобританії та Євросоюзу в перехідний період і після його завершення.

Єврокомісія опублікувала фінальний проект угоди про "Брекзит"

Єврокомісія опублікувала текст фінального проекту угоди про вихід Великобританії з ЄС ("Брекзит") обсягом 585 сторінок. Текст розміщено на сайті Єврокомісії під назвою: "Проект угоди про вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з Європейського Союзу і Європейського співтовариства з атомної енергії, узгоджений на рівні переговірників 14 листопада 2018 року".

Фінальний проект угоди про вихід Великобританії з ЄС дозволить Лондону продовжити перехідний період, якщо рішення про кордони з Ірландією не будуть ухвалені до 1 липня 2020 року.

До остаточного визначення відносин між Великобританією і Євросоюзом сторони перебуватимуть в єдиній митній території, що включає Північну Ірландію.

Північна Ірландія, що входить до складу Великобританії, залишиться в митному союзі з ЄС на весь перехідний період після "Брекзиту", зберігши при цьому відкритий доступ на британський ринок. Лондон і Брюссель домовилися про взаємний доступ на ринки один одного на підставі принципу еквівалентності.

Нагадуємо, уряд Великобританії схвалив текст угоди з ЄС після п'ятигодинного обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram