ГоловнаСвіт

Рада ЄС узгодила нові правила захисту біометричних паспортів

Постпреди країн дійшли спільного рішення, тепер документ розгляне і оцінить Європарламент.

Рада ЄС узгодила нові правила захисту біометричних паспортів
Фото: ввс.com

Євросоюз підсилює захищеність посвідчень особи громадян, щоб скоротити випадки шахрайства з персональними документами. Про це сьогодні повідомила прес-служба Ради ЄС, пише "Інтерфакс-Україна".

Постпреди країн ЄС узгодили пропозицію про регламент, який "посилить безпеку посвідчень особи громадян ЄС і документів на проживання, виданих громадянам ЄС і членам їхніх сімей, які не входять до ЄС". Головною метою нововведень називають протидію тероризму й організованій злочинності, а також захист особистих даних громадян.

Регламент пропонує ввести мінімальні стандарти для інформації, що міститься в документах, і функцій безпеки, спільних для всіх держав ЄС.

Після цього рішення австрійське головування Ради ЄС почне переговори з Європейським парламентом, коли той, своєю чергою, визначить позицію з цього питання.

Відповідно до запропонованих нових правил, посвідчення особи повинні в ЄС випускатися в однаковому форматі кредитної картки (ID-1), включати зону, що прочитується апаратурою контролю, відповідати мінімальним нормам безпеки, встановленим Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО). Нові документи повинні також, окрім фото, містити два відбитки пальців власника карти, які в цифровому форматі будуть занесені на безконтактний чіп.

Посвідчення особи будуть дійсні на максимальний термін - 10 років. Держави-члени матимуть право видавати картки ID на більш тривалий термін для осіб віком більш ніж 70 років. У випадках, якщо картки будуть видаватися дітям віком менш ніж 12 років, їх максимальний термін дії становитиме п'ять років.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України дозволив громадянам обмінювати звичайні паспорти у вигляді книжечки на біометричні ID-картки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram