ГоловнаСвіт

Слідком Росії відновив розслідування вбивства радянського співака Талькова

У 1992 році слідство звинуватило в убивстві з необережності комерційного директора співака Валерія Шляфмана.

Слідком Росії відновив розслідування вбивства радянського співака Талькова
Фото: hvylya.net

Управління Слідчого комітету Російської Федерації по Санкт-Петербургу відновило розслідування кримінальної справи про вбивство радянського музиканта й автора пісень Ігоря Талькова.

Про це повідомляють на сайті Слідкому РФ.

"13 листопада 2018 року ГСУ СК Росії по Санкт-Петербургу відновило розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого п.п. «б, д» ст. 102 КК РРФСР, за фактом убивства 6 жовтня 1991 року в палаці спорту «Ювілейний» співака Ігоря Талькова", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що під час слідства було зібрано достатньо доказів, на підставі яких 6 травня 1992 року і 18 березня 1993 року винесено постанови про притягнення як обвинуваченого Валерія Шляфмана в скоєнні вбивства з необережності.

У січні 1992 року Шляфман виїхав на постійне місце проживання до Ізраїлю. 19 березня 1993 року провадження було припинено на підставі п. 1 ч. 1 ст. 195 КПК РРФСР (в разі, коли обвинувачений утік від слідства або суду або коли з інших причин не встановлено його місце перебування).

Нагадаємо, Ігоря Талькова убили незадовго до його виходу на сцену в коридорі біля власної гримерки, імовірно, з револьвера. Вбивство сталося під час бійки охоронців Талькова та його концертного директора Шляфмана з особистим другом співачки Азізи, які супроводжували її в поїздці, кікбоксером Ігорем Малаховим.

Зброю, з якої було убито музиканта, не знайдено, повний склад учасників бійки невідомий, а саме вбивство досі вважається нерозкритим. Тривалий час причетною до вбивства вважали співачку Азізу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram