ГоловнаСвіт

Держдеп засудив "вибори" в ОРДЛО і пообіцяв нові санкції проти РФ

США будуть продовжувати вводити санкції, поки Москва повністю не виконає Мінські угоди і не поверне Крим.

Держдеп засудив "вибори" в ОРДЛО і пообіцяв нові санкції проти РФ
Хизер Нойерт
Фото: politico.com

У Державному департаменті США засудили "вибори" на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу і запевнили, що нові санкції проти Росії будуть посилюватися доти, поки не будуть повністю виконані Мінські домовленості.

Про це заявила офіційний представник Держдепу США Гезер Нойєрт.

"Сполучені Штати приєднуються до наших європейських союзників і партнерів, засуджуючи проведені 11 листопада фіктивні "вибори" в контрольованій Росією Східній Україні. Вчорашні незаконні процеси були спробою Москви наділити законним статусом своїх довірених осіб на Донбасі, в так званих "Донецькій та Луганській народних республіках", - йдеться у повідомленні.

Нойєрт наголосила, що США будуть продовжувати вводити санкції проти РФ доти, поки Москва повністю не виконає Мінські угоди і не поверне Україні контроль над Кримом.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" в "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попередженням міжнародного співтовариства. На території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", так зване "дострокове голосування" почалося вже 9 листопада.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у день голосування заявив, що замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих "лідерів" Донбасу, навчає і оснащує незаконні збройні формування, закріплює статус-кво через бутафорські "вибори".

Польща своєю чергою закликала Європейський Союз ввести санкції проти організаторів фейкових "виборів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram