ГоловнаСвіт

​Експерти США заявили про наявність в КНДР близько 20 ракетних баз, існування яких приховав Пхеньян

Ці ракети здатні завдати значної шкоди навіть у "неядерній" версії.

​Експерти США заявили про наявність в КНДР близько 20 ракетних баз, існування яких приховав Пхеньян
Фото: EPA/UPG

Американські аналітики заявили про наявність в Північній Кореї близько 20 ракетних баз, існування яких Пхеньян не розкривав.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на висновки Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

Фахівці вважають, що Пхеньян мав намір приховати ці об'єкти від міжнародних спостерігачів, які повинні будуть проконтролювати ядерне роззброєння КНДР.

За даними експертів, в екстрених випадках ці бази можуть бути задіяні для пуску ракет, хоча зазвичай для бойового застосування такі снаряди вивозяться на заздалегідь підготовлені позиції. Дослідники вважають, що зазначені ракети здатні завдати значної шкоди навіть у "неядерній" версії.

Нагадаємо, в червні лідер КНДР Кім Чен Ин і президент США Дональд Трамп підписали декларацію про готовність до спільних дій з ядерного роззброєння на Корейському півострові. В обмін на це США пообіцяли Північній Кореї гарантії безпеки. Однак чітких термінів денуклеаризації встановлено не було.

У травні КНДР знищила свій ядерний полігон Пхунгері, підірвавши його. Проте, в серпні незалежні експерти підготували доповідь для Ради Безпеки ООН, з якої випливало, що Пхеньян не припинив розробку ядерної та ракетної програм.

Видання The Washington Post повідомило, що за даними американських розвідувальних служб, Північна Корея будувала нові ракети. Згідно з інформацією, отриманою із супутникових знімків, Пхеньян розробляв щонайменше одну або дві міжконтинентальні балістичні ракети на рідкому паливі.

На початку листопада КНДР пригрозила відновити державну ядерну програму, якщо США не скасує економічні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram