ГоловнаСвіт

НАТО не планує розміщувати у Європі ракети з ядерними боєголовками, - Столтенберг

"Нові російські ракети несуть серйозну загрозу стратегічній стабільності євроатлантичного регіону".

НАТО не планує розміщувати у Європі ракети з ядерними боєголовками, - Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс не планує розміщувати в Європі нові ракети з ядерними боєголовками.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"НАТО не має наміру розміщувати нові ракети з ядерними боєголовками у Європі... Але, як альянс, ми віддані безпеці усіх його членів", - сказав він, коментуючи ситуацію з Договором про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

Столтенберг підкреслив, що члени НАТО неодноразово настійно закликали Росію до повного, прозорого та такого, що піддається перевірці, дотримання ДРСМД. Він також знову заявив, що США повністю дотримуються своїх зобов'язань у рамках цього договору.

Окрім того, він зазначив, що "Росія роками розробляла, виробляла, тестувала і розгорнула нову крилату ракету SSC-8. Ці ракети швидкі й їх важко виявити, вони можуть нести ядерний боєзаряд, час попередження про них скорочено до хвилин".

"Нові російські ракети несуть серйозну загрозу стратегічній стабільності євроатлантичного регіону", - додав генсек НАТО.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що Росія порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і закликав його виконувати. При цьому він виступив за діалог з Росією, але закликав Захід "не бути наївним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram