ГоловнаСвіт

Спецслужби Австрії викрили другого російського шпигуна за тиждень

Його підозрюють у розголошенні державної таємниці.

Спецслужби Австрії викрили другого російського шпигуна за тиждень
Фото: scsgroup-consult.com

Прокуратура Австрії понад рік розслідувала дії співробітника Федерального відомства із захисту конституції і боротьби з тероризмом (австрійської контррозвідки - BVT), якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Про це пише австрійське видання Kronen Zeitung з посиланням на джерела в економічній і корупційній прокуратурі.

“Співробітник австрійської контррозвідки підозрюється у розголошенні державної таємниці. Згідно з австрійським законодавством, покарання за це може становити до десяти років позбавлення волі", - йдеться у матеріалі.

Раніше у центральному апараті BVT і за двома адресами проживання підозрюваного пройшли обшуки. Його ім'я не розкривається. Також не повідомляють, документи якого саме характеру він міг передавати Москві.

Інформацію про розслідування щодо співробітника BVT австрійському інформагентству APA підтвердили в прокуратурі Відня. При цьому жодних подробиць про перебіг цього розслідування там не сказали.

Російське посольство в Австрії коментувати ситуацію відмовилося.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо про затримання за підозрою у шпигунстві на користь Росії 70-річного відставного полковника збройних сил Австрії. За деякими даними, його завербували російські спецслужби ще в 1988 році. В якості винагороди він отримав за цей час 300 тис. євро.

Відень і Москва обмінялися з цього приводу різкими заявами. Голова МЗС Австрії Карін Кнайсль у зв'язку з цим скасувала заплановану поїздку до Москви. Вона заявила, що в разі підтвердження підозр у шпигунстві російсько-австрійські відносини будуть серйозно обтяжені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram