ГоловнаСвіт

Макрон застеріг світових лідерів від "демонів" націоналізму

"Давні демони", які викликали Першу світову війну, знову сильнішають.

Макрон застеріг світових лідерів від "демонів" націоналізму
Фото: EPA\UPG

Президент Франції Еммануель Макрон попередив про небезпеку націоналізму у своїй промові, яку він виголосив під час церемонії з нагоди сторіччя завершення Першої світової війни, пише Associated Press.

Еммануель Макрон заявив, що "давні демони", які викликали Першу світову війну і спричинили мільйони смертей, знову сильнішають.

"Патріотизм - повна протилежність націоналізму. Націоналізм є зрадою патріотизму. Говорячи "наші інтереси перш за все, нехай там що відбувається з іншими", ви знищуєте найцінніше, що може мати нація, те, що робить її живою, великою, і, найважливіше, її моральні цінності", - заявив Еммануель Макрон, коли десятки світових лідерів, в тому числі президент США Дональд Трамп, слухали його біля Тріумфальної арки.

Макрон закликав світових лідерів об'єднатися у спільній боротьбі за мир і для вирішення інших глобальних питань.

"Разом ми можемо запобігти загрозам - глобальному потеплінню і руйнуванню навколишнього середовища, бідності, голоду, хворобам, нерівності, неосвіченості", - сказав Макрон.

У Парижі в неділю, 11 листопада, тривають урочисті заходи, присвячені 100-річчю завершення Першої світової війни. На запрошення Макрона у Париж прибули майже 70 світових лідерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram