ГоловнаСвіт

70 світових лідерів відзначили у Парижі століття закінчення Першої світової війни

На церемонію також приїхав президент України Петро Порошенко з дружиною.

Близько 70 світових лідерів прибули до Парижа, щоб відзначити 100-ту річницю від часу завершення Першої світової війни. Про це повідомляє сайт телеканалу France 24.

"Лідери держав відвідали головну церемонію святкування столітнього перемир'я на Могилі невідомого солдата під Тріумфальною аркою. Кульмінація церемонії відбулася об 11:00, тому що саме у цю мить 11 листопада 1918 року замовкла зброя після більш ніж чотирьох років кровопролиття на Західному фронті", - йдеться у матеріалі.

Серед прибулих до Франції лідерів: президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Росії Володимир Путін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич і інші.

Також на церемонію приїхав президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.

Близько 10 тисяч французьких поліцейських забезпечували максимальну безпеку в Парижі, де раніше неодноразово вчиняли напади джихадисти.

Також повідомляють, що президент США запланував покладання вінка та вшанування хвилиною мовчання на кладовищі і меморіалі загиблих американських солдатів за 60 миль на північний схід від Парижа, проте, як повідомили у Білому домі, Трамп скасував участь у цьому заході через несприятливі погодні умови, які не дозволили злетіти його вертольоту.

Раніше у суботу, 10 листопада, президент Франції Еммануель Макрон і його дружина Бріджит у музеї мистецтв д'Орсе у Парижі організували вечерю для понад 120 гостей, серед яких були президент США Дональд Трамп і десятки інших лідерів держав і урядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram