ГоловнаСвіт

Румунія не визнає "вибори" в ОРДЛО.

"Їх проведення суперечить Мінським угодам".

Румунія не визнає "вибори" в ОРДЛО.
Фото: EPA/UPG

Румунія не визнає незаконні "вибори", які 11 листопада проходять у непідконтрольних Україні районах Донецької і Луганської областей. Про це йдеться у прес-релізі посольства Румунії в Україні, наданому LB.ua

"Міністерство закордонних справ Румунії не визнає легітимність так званих "виборів" від 11 листопада 2018 року в контрольованих сепаратистами районах Донецької і Луганської областей на території України, і рішуче засуджує їх проведення, що істотно суперечить конституційному ладу України і взятим на себе зобов'язанням в рамках Мінських угод, узгодженого формату, який спрямований на мирне врегулювання конфлікту", - йдеться в заяві.

"МЗС Румунії ще раз підтверджує свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і засуджує будь-які спроби ігнорувати міжнародні норми і підривати зусилля, спрямовані на досягнення миру на сході України", - йдеться в документі.

Зовнішньополітичне відомство Румунії також закликало відповідальні сторони приєднатися до діалогу для подолання кризи на сході України.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" в "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попереджень міжнародного співтовариства. Напередодні СБУ оприлюднила заготовлені Росією результати "виборів". За даними спецслужби, попередньо вже "намалювали" для перемоги Дениса Пушиліна  в так званій "ДНР" - 55%, Леоніда Пасічника в "ЛНР" - 63%. Явку повинні показати - 70% "виборців.

Президент Петро Порошенко закликав українців, які зараз змушені проживати на окупованих територіях, відмовитися від участі в незаконних "виборах". МЗС України заявило, що результати "виборів" на Донбасі не визнає ні Україна, ні світ, а їх результати будуть "юридично нікчемними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram