ГоловнаСвіт

У Німеччині викрили змову військових з метою політичних вбивств

Всього в угрупованні перебувавло близько 200 осіб.

У Німеччині викрили змову військових з метою політичних вбивств
Фото: EPA/UPG

Співробітники Федерального управління кримінальної поліції Німеччинидізналися про змову угруповання, яке діяло серед службовців Збройних сил країни (бундесверу). Про це повідомляє видання Focus з посиланням на дані поліції.

"Спільником членів угруповання виявився 42-річний співробітник військової контррозвідки, який попереджав групу про обшуки і розповідав про перебіг розслідування. Чоловікові вже пред'явили звинувачення. Справу розгляне суд Кельна", - йдеться в публікації.

Як пише видання, у членів групи були секретні запаси зброї та палива. В чатах, де вони перебували, обговорювали плани вбивств кількох політиків.

Йшлося, зокрема, про голову фракції "Ліві" в бундестазі Дітмара Барча. За інформацією Daily Mail, серед інших вбивств політиків обговорювали главу МЗС Хайко Маасу, лідера партії "Зелені" Клаудію Рот і колишнього президента Йоахіма Гаука.

Видання називає змовників неонацистами, оскільки вони обговорювали напади на керівників об'єднань іммігрантів. Всього угруповання налічувало близько 200 осіб, зазначає Daily Mail.

Нагадаємо, раніше Австрія викрила російського шпигуна завдяки німецькій контррозвідці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram