ГоловнаСвіт

Брат Боріса Джонсона пішов з посади міністра через розбіжності щодо Brexit

Він заявив, що британцям пропонують вибір між "васалітетом" і "хаосом".

Брат Боріса Джонсона пішов з посади міністра через розбіжності щодо Brexit
Фото: EPA/UPG

Міністр транспорту Великобританії Джо Джонсон покинув посаду через розбіжності щодо Brexit.

"Радіо Свобода" пише, що роблячи свій крок, він накинувся з різкою критикою на прем'єр-міністра Терезу Мей. За словами Джонсона, кабінет готується запропонувати парламенту вибір між "васалітетом" і "хаосом", який настане у випадку, якщо країна вийде з ЄС без будь-якої угоди.

Він виступив на підтримку проведення повторного референдуму про вихід Британії з ЄС. Інакше, за його словами, країна опиниться на порозі найбільшої з часів Другої світової війни кризи.

Заклики до повторного референдуму - на тлі непростих переговорів про умови виходу з ЄС, що веде з Брюсселем кабінет Мей, - останнім часом звучать у британському суспільстві дедалі сильніше. На його підтримку виступає значна частина опозиційних лейбористів. Джо Джонсон - один з перших високопоставлених консерваторів, які відкрито висловилися на користь повторного референдуму. Він закликав інших наслідувати його приклад.

Джо Джонсон молодший брат екс-міністра закордонних справ Боріса Джонсона, який теж пішов у відставку через розбіжності з Мей щодо Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram