ГоловнаСвіт

Посольство: у Польщі готують провокації від імені українських націоналістів

Громадян України закликали бути пильними й обережними.

Посольство: у Польщі готують провокації від імені українських націоналістів
Фото: Александр Ратушняк

Посольство України в Польщі заявило, що місцеві радикальні організації збираються влаштувати 11 листопада у Варшаві провокації під виглядом так званих українських націоналістів.

"Згідно з наявною оперативною інформацією, 11 листопада у Варшаві деякі польські радикальні спільноти мають намір вчинити провокації, зокрема під виглядом так званих українських націоналістів. Посольство просить громадян України - мешканців і гостей столиці Польщі - цього дня виявляти особливу пильність і обережність. Передусім, під час перебування в центрі міста і поблизу Національного стадіону", - йдеться в повідомленні посольства. 

Фото: facebook.com/AmbasadaUkrainywPolsce

Українське представництво також закликало поляків під час святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі не піддаватися на різні провокації, які можуть мати на меті "свідоме розпалювання ненависті до українців".

Раніше мер Варшави Ханна Гронкевич-Вальц спробувала заборонити проведення маршу націоналістів, запланованого на 11 листопада до дня 100-річчя незалежності Польщі. Однак у п'ятницю суд скасував заборону.

Марш націоналістів у День незалежності Польщі організовується у Варшаві з 2010 року. Під час маршів регулярно звучали расистські та антисемітські гасла, націоналістів також затримували за хуліганство і псування майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram