ГоловнаСвіт

Трамп обмежив право нелегальних мігрантів на притулок у США

Особи, котрі незаконно прийшли з Мексики, не зможуть подавати документи на статус біженця.

Трамп обмежив право нелегальних мігрантів на притулок у США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав документ, що обмежує надання притулку нелегальним мігрантам, які прибувають до країни через кордон з Мексикою.

Жорсткість правил пов'язано з рухом у бік США багатотисячного каравану мігрантів, пише BBC.

Згідно з підписаним указом, особи, котрі незаконно перейшли кордон США з Мексикою, не зможуть подавати документи на статус біженця в США.

"Я тимчасово припиняю в'їзд для певного типу іноземних громадян, щоб упоратися з проблемою величезної кількості мігрантів, які незаконно або без необхідних документів прибувають у нашу країну через територію Мексики", - йдеться в постанові.

При цьому в документі наголошується, що в мігрантів-нелегалів зберігається право «запитувати інші форми захисту від переслідування і тортур". Про які саме форми захисту йдеться, в указі не уточнюється.

Заходи не торкнуться дітей-іноземців, які потрапили на територію країни без супроводу батьків.

"Брак негайних дій для зупинення масової міграції, з якою стикаються США, призведе тільки до збільшення масової нелегальної міграції та до подальшого перенапруження [міграційної] системи", - йдеться в указі.

Нагадаємо, повідомлення про багатотисячні колони мігрантів з Центральної Америки (передусім з Гондурасу й Сальвадору), що прямують у бік США, з'явилися в ЗМІ та соціальних мережах у середині жовтня.

Відомості про чисельність так званого каравану мігрантів вельми суперечливі: різні видання наводили цифри від двох до семи тисяч чоловік.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram