ГоловнаСвіт

Родичі жертв катастрофи MH-17 попросили Трампа вплинути на Путіна

"У Путіна є відповіді, які ми маємо почути".

Родичі жертв катастрофи MH-17 попросили Трампа вплинути на Путіна
Прес-конференція Путіна та Трампа після двох годин перемовин без «зайвих очей»
Фото: bbc.com

Сім'ї, які втратили своїх близьких у катастрофі авіарейсу MH-17 у небі над Донбасом, звернулися з відкритим листом до президента США Дональда Трампа із проханням сприяти розслідуванню.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що лист надіслано Трампу у зв'язку з оголошеною на кінець листопада його зустріччю з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Нещодавно Ви назвали вбивство пана Джамаля Хашоггі "одним з найтяжчих таємних убивств у історії". Незважаючи на брак усіх відомостей про цей злочин, ми визнаємо, що ви, мабуть, маєте рацію. Але точно також ми визнаємо, що приховування обставин загибелі 298 осіб, які летіли рейсом MH17, належить до тієї самої категорії. Ніхто не взяв на себе відповідальності за цей злочин. Замість цього робилися явні спроби приховати факти про справжні обставини події того жахливого літнього дня - спроби офіційних представників  Російської Федерації, підтримувані й повторювані президентом Путіним", - ідеться в листі.

Автори листа наголошують, що вони мають право знати, що сталося з їхніми рідними.

"Ми звертаємося до Вас із проханням допомогти нам у нашому розслідуванні. У президента Путіна є відповіді, які ми маємо почути. Ми звертаємося до вас із проханням постаратися переконати його, що ніколи не пізно спокутувати свою провину. Цього вимагає данина пам'яті до наших рідних і близьких, для блага цього світу", - зазначається в листі.

Нагадаємо, що Трамп і Путін зустрічатимуться під час саміту G20 у Буенос-Айресі, який триватиме з 30 листопада до 1 грудня.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram