ГоловнаСвіт

У Китаї директора школи звільнили за майнінг криптовалют на роботі

На забезпечення роботи пристроїв йшло близько 2 тис. доларів.

У Китаї директора школи звільнили за майнінг криптовалют на роботі
Ферма по майнингу криптовалюты, провинция Сычуань, Китай.
Фото: EPA/UPG

Директора школи у Китаї Лей Хуа звільнили після виявлення підключеної до електромережі навчального закладу системи для майнінга криптовалют.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначається, що вчителі школи у провінції Хунань почули у будівлі дивний шум, схожий на бурчання або дзижчання. Пошуки джерела шуму привели їх до пристроїв для отримання криптовалюти Ethereum.

Як з'ясували, на забезпечення роботи цих пристроїв витрачається така кількість електроенергії, яка коштує навчальному закладу 2 тис. доларів.

Раніше директору повідомляли про рахунки за електроенергію, які несподівано зросли, але він не висловив занепокоєння і припустив, що зросло споживання електроенергії, пов'язане з роботою систем кондиціонування й опалення.

Пізніше директор зізнався, що витрачав близько 10 тис. юанів (понад 1400 доларів) на оплату електроенергії, яка йшла на забезпечення роботи одного майнінг-пристрою. Лей Хуа вважав, що це занадто великі витрати для сімейного бюджету і вирішив перевезти пристрої до школи.

Ймовірно, заступник директора знав про те, що у школі є ферма з видобутку криптовалют. Більш того, за даними правоохоронних органів, у січні він придбав собі вже дев'яту машину для видобутку криптовалюти і встановив її у школі.

В результаті директора школи звільнили, а його заступник отримав попередження.

Нагадаємо, у Рівненській області поліцейські 4 місяці майнили криптовалюти на робочому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram