ГоловнаСвіт

Чоловіка, який погрожував убити прем'єра Іспанії, затримали в Каталонії

Затриманий був незадоволений планами уряду ексгумувати останки диктатора Франко.

Чоловіка, який погрожував убити прем'єра Іспанії, затримали в Каталонії
Фото: EPA/UPG

Поліція Каталонії затримала схиблену на зброї людину, яка погрожувала убити прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса. 63-річного чоловіка було взято під варту ще у вересні.

Про це повідомила поліція у своєму мікроблозі в Twitter у четвер, 8 листопада, передає Німецька хвиля.

Затриманий був незадоволений планами уряду ексгумувати останки колишнього диктатора Франсиско Франко, уточнив представник поліції Альберт Оліва. За його словами, у взятого під варту чоловіка було 16 одиниць зброї, зокрема снайперські гвинтівки і пістолети-кулемети.

"Підозрюваний з усією ясністю мав намір вжити заходів проти прем'єр-міністра", - сказав Оліва, додавши, що здійснити задумане затриманому не дозволила лише відсутність логістичної підтримки.

З судових документів випливає, що затриманий закликав через месенджер WhatsApp одного з членів невеликої праворадикальної партії "Голос" ("Vox") надати допомогу в організації вбивства прем'єр-міністра Санчеса. За повідомленням цієї партії, один з місцевих партійних координаторів повідомив про це поліції. У "Голосі" наголосили, що затриманий ніколи не був її членом.

Верховний суд Каталонії оголосив, що затриманого підозрюють у "змові з метою збройного нападу на представника влади". Уряд Іспанії запевнив, що безпека прем'єра ніколи не була під загрозою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram