ГоловнаСвіт

Журналіста CNN позбавили акредитації у Білому домі після суперечки з Трампом

Президент США назвав кореспондента "грубою й жахливою людиною", а журналістів CNN - "ворогами народу".

Журналіста CNN позбавили акредитації у Білому домі після суперечки з Трампом
Фото: EPA/UPG

Кореспондент американського телеканалу CNN Джим Акоста залишився без акредитації у Білому домі після того, як на прес-конференції у Вашингтоні у нього стався конфлікт з президентом Дональдом Трампом.

Про це повідомляє CNN, а також рішення про відкликання акредитації підтвердила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Сандерс звинуватила журналіста у неналежній поведінці й опублікувала відео, на якому Акоста не віддає мікрофон на прес-конференції з президентом.

На цій прес-конференції Акоста поставив Трампу кілька незручних запитань. Він почав з питання про "караван" мігрантів, який наближається до кордону США, а потім спробував запитати про те, чи продовжуватиметься розслідування ймовірного втручання Росії у президентські вибори 2016 року. Трамп розгнівався вже на першому питанні й попросив помічницю забрати у журналіста мікрофон, що вона і зробила.

Президент США назвав Акосту "грубою та жахливою людиною", а журналістів CNN - "ворогами народу".

Акоста опублікував у своєму мікроблозі Twitter відео, на якому його перепустку у Білий дім конфіскує співробітник Секретної служби США.

Керівництво телеканалу засудило дії адміністрації Трампа. Підтримку журналісту також висловила асоціація кореспондентів президентського пулу США, яка зажадала перегляду рішення.

Нагадаємо, Трамп уже не вперше свариться з журналістами і звинувачує їх у тому, що вони упереджено висвітлюють його роботу. Найчастіше президент США конфліктує саме з CNN. Торік влітку Трамп опублікував твіт, в якому поїзд наїхав на людину з іконкою телеканалу. Через деякий час він видалив цей пост після критики на свою адресу. Однак, пізніше Трамп оприлюднив ролик, де він "б'є" CNN.

Раніше CNN повідомляв про компромат російських спецслужб на Трампа - про втіхи майбутнього президента з повіями у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram