ГоловнаСвіт

Держдеп США анонсував додаткові санкції проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипалів

РФ не надала гарантій незастосування хімічної і біологічної зброї.

Держдеп США анонсував додаткові санкції проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипалів
Фото: 24 канал

Державний департамент США повідомив Конгрес, що Росія не виконала вимогу в певний термін надати гарантії того, що вона не буде більше використовувати нервово-паралітичні отрути.

Як заявила офіційний представник Держдепартаменту Хізер Нойєрт, у зв'язку з цим США введуть проти Росії додаткові санкції - як того вимагає закон про контроль над хімічною зброєю, передає Голос Америки.

У серпні Держдепартамент пообіцяв ввести проти Росії "дуже жорсткі" санкції в разі, якщо Москва впродовж 90 днів не гарантує відмову від використання хімічної зброї в майбутньому. Ці вимоги передбачені законом США про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону її військового застосування від 1991 року.

Вашингтон також зажадав від Москви дозволити інспекторам ООН провести перевірку російських хімічних лабораторій, де, можливо, розробляють нові нервово-паралітичні отрути.

Ці вимоги щодо Росії були висунуті після спроби отруєння Сергія Скрипаля, колишнього офіцера ГРУ, і його дочки Юлії в британському Солсбері в березні цього року. Скрипалів виявили непритомними на лавці в центрі Солсбері. Британська влада встановила, що росіяни отруєні речовиною нервно-паралітичної дії "Новачок", яку розробляли в СРСР і РФ.

Перший пакет "драконівських" санкцій США проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипалів набув чинності наприкінці серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram