ГоловнаСвіт

В Іраку виявлено більш ніж двісті масових поховань з жертвами ІДІЛ

Точну кількість жертв встановити важко, але рахунок йде на тисячі.

В Іраку виявлено більш ніж двісті масових поховань з жертвами ІДІЛ
Сторонник ИГИЛ устанавливает флаг Исламского государства вместо хреста на церкви в Ираке
Фото: imcdn.org

Організація Об'єднаних Націй виявила на півночі та заході Іраку більш ніж двісті масових поховань жертв джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Про це представники ООН повідомили у вівторок, 6 листопада. Поховання розташовані в районах країни, що раніше перебували під контролем ІДІЛ, передає Німецька хвиля.

Експерти ООН повідомили про останки кількох тисяч людей, убитих терористами. Однак точну кількість жертв встановити важко, наголосив спецпосланець ООН щодо Іраку Ян Кубіш. Фахівці займаються ідентифікацією останків, які пізніше будуть передані родичам загиблих.

За даними ООН, з середини 2014-го по кінець 2017 року ІДІЛ контролювала значну частину території Іраку. У грудні 2017 року уряд у Багдаді оголосив про остаточну перемогу над джихадистським угрупуванням.

Бойовики ІДІЛ несуть відповідальність за імовірний геноцид іракських єзидів - курдської етнічної меншини, що сповідує свою релігію і говорить на діалекті курдської мови. Місцеперебування тисяч дітей і дорослих, які стали жертвами терористів, як і раніше, залишається невідомим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram