ГоловнаСвіт

У Британії виробництво енергії з альтернативних джерел перевищило виробництво ТЕС

З початку року сонячні, вітрові та гідроелектростанції виробили 42 гігавати електроенергії.

У Британії виробництво енергії з альтернативних джерел перевищило виробництво ТЕС
Фото: esb.ie

З початку 2018 року у Великобританії виробництво електроенергії з "зелених" джерел вперше перевищило продуктивність теплоелектростанцій. Альтернативні джерела енергії виробили 42 гігавати електрики, тоді як традиційні ТЕС - тільки 40,6 гігавата. Про це повідомляє Reuters.

Влада Британії планує закрити всі вугільні ТЕС до 2025 року. Головна мета такої реформи - зменшення викидів парникових газів в атмосферу.

Зазначається, що за останні 5 років обсяг електроенергії, яку згенерували вітрові, сонячні і гідроелектростанції Британії, потроївся, одночасно кількість енергії, видобутої від спалювання вугілля і газу - зменшилася втричі.

Цього року відновлювані потужності Британії були посилені кількома вітряками на березі, включаючи розширення найбільшої в світі "вітрової ферми" Walney обсягом 660 мегават. Великобританія має намір скоротити викиди парникових газів на 80% порівняно з рівнем 1990 року до 2050 року і звернулася до своїх експертів з питань зміни клімату з проханням дати рекомендації про те, коли варто встановити дату для досягнення нульової емісії.

Нагадаємо, що в квітні 2018 року Великобританія призупинила роботу всіх теплоелектростанцій і протягом 35 годин використовувала лише енергію сонця і вітру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram