ГоловнаСвіт

Держдума Росії прийняла в першому читанні законопроект про штрафи за участь дітей у мітингах

У разі ухвалення законопроекту до відповідальності притягатимуть організаторів.

Держдума Росії прийняла в першому читанні законопроект про штрафи за участь дітей у мітингах
Фото: EPA/UPG

Депутати Державної думи Російської Федерації прийняли в першому читанні поправки в КоАП, які передбачають штрафи й арешти за втягнення неповнолітніх у несанкціоновані мітинги.

Про це повідомляють на сайті Держдуми РФ.

У разі прийняття законопроекту до відповідальності притягатимуть організаторів мітингів. Громадянам будуть загрожувати штрафи в розмірі 30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, до 100 годин обов'язкових робіт або 15 діб арешту, посадовим особам - штрафи в розмірі 50-100 тисяч рублів, юридичним особам - 250-500 тисяч рублів.

За повторне порушення громадян можуть оштрафувати на 150-300 тисяч рублів, засудити до обов'язкових робіт на термін від 40 до 200 годин або до арешту на термін до 30 діб. Посадовим особам загрожує штраф у розмірі 200-600 тисяч рублів; юридичним особам - від 500 тисяч до одного мільйона рублів.

Один з авторів законопроекту, депутат від "Єдиної Росії" Євген Ревенко заявив, що за останні два роки пройшла серія несанкціонованих мітингів, в яких брали участь підлітки.

За даними російського МВС, за 2017 рік поліція затримала 475 неповнолітніх, тільки на одній акції в травні 2018 року - 223 підлітків.

Нагадаємо, раніше в Москві поліція затримала мітингувальників у футболках "Я не екстреміст".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram