ГоловнаСвіт

Голова Роскосмосу пообіцяв відправити на Місяць роботів-аватарів

Рогозін заявив, що на поверхні Місяця створять довгострокову відвідувану базу.

Голова Роскосмосу пообіцяв відправити на Місяць роботів-аватарів
Дмитрий Рогозин
Фото: EPA/UPG

Голова Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив, що Росія планує створити на поверхні Місяця довгострокову відвідувану базу. Супутник Землі, за його словами, будуть вивчати роботи-аватари.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Мова саме про створення довгострокової бази, природно, не населеної, а відвідуваної. Але в основному - це перехід на роботизовані системи, на аватари, які будуть вирішувати завдання на поверхні Місяця", - сказав Рогозін.

Він також заявив, що ця задача - "більш масштабна і відповідальна", ніж та, яка стояла перед США під час їх місячної програми в 1960-ті та 1970-ті роки.

Голова Роскосмосу не уточнив, скільки часу може минути з початку пілотованих польотів на Місяць (перша висадка російського космонавта запланована на 2030 рік) до створення повноцінної бази.

Раніше Рогозін заявляв, що "Роскосмос" планує вивчити можливість використання місячного ґрунту як матеріалу для 3D-друку деталей для ремонту космічної техніки прямо на Місяці.

Нагадаємо, раніше "Роскосмос" після кількох невдалих спроб знайшов страхувальника для запуску "Союзу" - з переплатою 23 млн рублів.

На початку року "Роскосмос" також заявляв про плани створити орбітальну станцію на базі п'яти модулів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram