ГоловнаСвіт

У Польщі готують закон, який забороняє в'їзд для нещеплених іноземців

Торік у країні виявили 59 випадків захворювання на кір, а цього року - вже 144.

У Польщі готують закон, який забороняє в'їзд для нещеплених іноземців
Фото: moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я Польщі працює над проектом, який заборонятиме в'їзд до Польщі нещепленим іноземним громадянам.

Про це повідомив польський міністр Лукаш Шумовський, інформує "Польське радіо".

Раніше повідомляли про підозру на захворювання на кір, привезеному з-за кордону. Йдеться про учня ліцею у Володаві, який є громадянином України. Зараз хлопець перебуває у лікарні.

Усього зафіксовано 17 випадків підозри на кір. Ймовірно, хворі могли бути нещепленими. Шумовський зазначив, що усі випадки захворювання - занесені з-за кордону.

За даними Міністерства охорони здоров'я,торік у Польщі виявили 59 випадків захворювання на кір, а цього року до кінця жовтня - 144.

"Усі випадки кору - занесені захворювання. У нас у Польщі немає місцевого кору і, я сподіваюся, наступного року Всесвітня організація охорони здоров'я визнає нас країною без місцевого кору. Програма щеплень у Польщі ефективна. Подивіться, скільки захворювань у сусідніх країнах - набагато більше, ніж у Польщі. Отже, ми поки ще безпечні, але щоб так і залишалося, необхідно пройти вакцинацію відповідно до графіка", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, у жовтні Україна отримала партію вакцини КПК проти кору, паротиту та краснухи, закуплену Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram