ГоловнаСвіт

Пошукову операцію на місці катастрофи "Боїнга" продовжили на три дні

Водолази підняли з дна моря тіла 105 загиблих пасажирів.

Пошукову операцію на місці катастрофи "Боїнга" продовжили на три дні
Фото: twitter/Sutopo Purwo Nugroho ‏

Влада Індонезії продовжила пошукову операцію в Яванському морі ще на три дні, щоб підняти останки пасажирів розбитого "Боїнга" і спробувати знайти голосовий самописець з кабіни пілотів. Про це повідомляє Reuters.

Рішення прийняли на основі даних, отриманих після аналізу інформації з місця аварії. З-під уламків літака вже витягнули 105 тіл пасажирів; однак тільки 14 із них ідентифіковано. Всі останки відправляють на експертизу, оскільки тіла не тільки постраждали під час аварії, а й пошкоджені морською водою і підводними тваринами.

Пошукова операція також приділяє велику увагу пошукам диктофона з кабіни пілотів і другого "чорного ящика". Перший  ящик був похований під півтораметровим шаром мулу, дайвери сподіваються знайти другий самописець у радіусі 50 метрів від основної зони пошуку.

Причин аварії на цей момент не називають. Експерти встановили, що літак зруйнувався від удару об водну поверхню, ознак розгерметизації салону до контакту з водою не виявили. Також, зважаючи на зібрані дані і розкидані уламки, передбачають, що "Боїнг" врізався в воду на величезній швидкості - близько 1000 кілометрів на годину.

Нагадаємо, 29 жовтня в Індонезії зазнав катастрофи пасажирський літак Boeing 737 MAX 8, розбившись через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Усі 189 осіб на борту загинули (181 пасажир, включаючи трьох дітей, і 8 членів екіпажу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram