ГоловнаПолітика

Лукашенко порадив Польщі не створювати "зайвих" військових баз

"Ми будемо змушені щось розміщувати, щоб вам протидіяти".

Лукашенко порадив Польщі не створювати "зайвих" військових баз
Фото: mvs.gov.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив проти створення американської військової бази в Польщі.

"Я міністру закордонних справ [Польщі] сказав - він виступав у нас у Мінську: ми з вами воювати не збираємося. Тому не треба створювати зайвих баз. Інакше ми з росіянами маємо відповідати. Значить, ми будемо змушені щось розміщувати, щоб вам протидіяти", - цитує Лукашенка його прес-служба.

Раніше цього тижня президент Білорусі попередив, що його країна разом з Росією не зможуть не відреагувати на розміщення американських військ у Польщі.

"Ми не ідіоти і, звичайно, на це реагуємо, з нашим головним союзником думаємо, як протистояти всьому цьому і знайти адекватну відповідь у цій ситуації. Ми не такі багаті з Росією, але ми, звичайно, про це думаємо, хоч не хотілося б, нам є на що витрачати гроші. А Трамп навряд чи думає про те, що є така маленька Білорусь, що тут люди живуть. Я був прихильником Трампа, але тепер мені здається, що це все гра. А такі розмови про ядерну зброю, про розмахування ракетами шкідливі, а Дональд цього, як молодий політик, не розуміє", - сказав Лукашенко під час засідання Мюнхенської конференції з безпеки в Мінську.

Нагадаємо, у ході недавніх переговорів з Дональдом Трампом польський президент Анджей Дуда заявив про готовність виділити понад 2 млрд доларів на підготовку й будівництво постійної військової бази США на території Польщі під назвою "Форт Трамп".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram