ГоловнаСвіт

Біля берегів Латвії помітили військовий корабель РФ

Схожі випадки останнім часом почастішали.

Біля берегів Латвії помітили військовий корабель РФ
Фото: yandex.ua

У виключній економічній зоні Латвії в суботу, 3 листопада,  зафіксовано російський військовий корабель. Про це повідомляють Національні збройні сили Латвії.

"У латвійській виключній економічній зоні на відстані 13 морських миль від територіальних вод 3 листопада Військово-морські сили Латвії зафіксували корабель підтримки підводного човна СС-750 класу "Каштан" Збройних сил Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, це не перший такий випадок. У жовтні у виключній економічній зоні Латвії було виявлено військовий корабель РФ класу "Для стеження".

У вересні минулого року в особливій економічній зоні Латвії помітили три російських військових кораблі - "Андромеда", "Кілектор 1" і "Біра". У квітні 2017 року біля берегів Латвії зафіксували російський підводний човен на відстані 15,4 морських миль від державного кордону. За кілька днів до цього Збройні сили Латвії виявили біля своїх берегів російські субмарини і корабель підтримки субмарин.

Військові кораблі і літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням відносин між Заходом і РФ дедалі частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії. Водночас повітряний і морський простір держав вони не порушують, проте у випадку літаків мова йде про загрозу для цивільної авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram