ГоловнаСвіт

Посол прокоментував інцидент з українцями в римському метро

Надати інформацію про осіб, які влаштували напад, у відомстві відмовилися.

Посол прокоментував інцидент з українцями в римському метро
скриншот

Українські консули в Італії ще не отримали документального підтвердження про громадянство двох чоловіків, які напередодні напали на громадянина Індії в римському метро. Про це йдеться в заяві посла України в Італії Євгена Перелигіна, повідомляє УНН.

"Протягом вчорашнього дня і з самого ранку сьогодні українські консули підтримують постійні контакти з римською поліцією. Головна мета - забезпечення прав затриманих. Доступ до матеріалів справи і зустріч із затриманими будуть можливі тільки після документального підтвердження громадянства затриманих і їх експліцитно вираженого бажання такої зустрічі", - йдеться в заяві.

За словами посла, виходячи з досвіду останніх років, близько 40% затриманих, заарештованих або засуджених українських громадян в Італії відмовляються від консульської підтримки.

Він висловив упевненість в тому, що італійські слідчі об'єктивно і неупереджено встановлять всі обставини цієї справи і дадуть правову оцінку діям учасників бійки в вагоні римського метро.

"Водночас вже зараз можна констатувати, що характер і зміст обговорення в італійському сегменті соцмереж нападу в римському метро свідчить про великий збиток для іміджу нашої країни від подібних дій", - додав Перелигін.

Він також зазначив, що багато хто з авторів зосереджені не на самому інциденті в метро, а ставлять питання про тенденції до збільшення проявів екстремізму, расизму та нетерпимості в Україні.

Перелигін додав, що не може оприлюднити інформацію про осіб нападників без їх згоди.

Нагадаємо, італійські ЗМІ раніше повідомили, що в метро Риму двоє українців побили громадянина Індії. Однак народний депутат Дмитро Тимчук, коментуючи інцидент, припустив, що "брудне шоу" могли спеціально влаштувати для ЗМІ РФ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram