ГоловнаСвіт

КНДР погрожує відновити розвиток ядерного арсеналу

Північна Корея вимагає від США скасувати економічні санкції.

КНДР погрожує відновити розвиток ядерного арсеналу
Фото: EPA/UPG

Північна Корея пригрозила відновити державну ядерну програму в разі, якщо США не скасує економічні санкції. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій в п'ятницю, 2 листопада, Міністерством закордонних справ КНДР, пише Немецкая волна.

"США вважають, що "санкції і тиск", які постійно повторюються, приведуть до "денуклеаризації". Таку думку викликає тільки сміх", - йдеться в заяві північнокорейського МЗС.

Зовнішньополітичне відомство повідомляє, що КНДР може повернутися до політики одночасного економічного розвитку і збільшення ядерного арсеналу.

Нагадаємо, на історичній зустрічі в червні 2018 року лідер КНДР Кім Чен Ин і президент США Дональд Трамп підписали декларацію про готовність до спільних дій з ядерного роззброєння на Корейському півострові. В обмін на це США пообіцяли Північній Кореї гарантії безпеки. Однак чітких термінів денуклеаризації встановлено не було.

У травні КНДР знищила свій ядерний полігон Пхунгері, підірвавши його.

Однак в серпні незалежні експерти підготували доповідь для Ради Безпеки ООН, з якої випливало, що Пхеньян не припинив розробку ядерної та ракетної програми. Також видання The Washington Post повідомило, що за даними американських розвідувальних служб, Північна Корея будувала нові ракети. Згідно з інформацією, отриманою з супутникових знімків, Пхеньян розробляв щонайменше одну або дві міжконтинентальні балістичні ракети на рідкому паливі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram