ГоловнаСвіт

У метро Риму двоє українців побили громадянина Індії

"Шоу могли спеціально влаштувати для ЗМІ РФ".

У метро Риму двоє українців побили громадянина Індії
скриншот

В Італії поліція затримала двох українців, які назвалися "фашистами" і побили 28-річного громадянина Індії та місцеву жительку, яка виявилася українкою. Про це пише Roma Today.

“Увечері 1 листопада в наземному метрополітені Рим-Лідо, що з'єднує італійську столицю з Остією, сталася бійка за участю громадян України", - йдеться в матеріалі.

На відео, опублікованому в Facebook очевидцем, видно, як двоє молодиків агресивно поводяться і чіпляються до іншого пасажира. Один з молодих людей українською мовою називає себе фашистом.

Сварка переросла в бійку, в результаті якої один з нападників травмував громадянина Індії та 57-річну українку, яка намагалася захистити потерпілого.

Пізніше італійські правоохоронці затримали нападників. Обом затриманим по 23 роки. Їм пред'явлено звинувачення у спробі пограбування - правоохоронці вважають, що чоловіки хотіли відібрати у побитого валізу. Також поліція вивчає відео нападу на предмет розпалювання расової ненависті.

Коментуючи інцидент, народний депутат Дмитро Тимчук припустив, що "брудне шоу" могли спеціально влаштувати для ЗМІ РФ".

На його думку, на це вказує той факт, що один з молодиків на відео в агресивній формі наполягає на своєму "фашизмі", що є улюбленим аргументом російських пропагандистів щодо українців.

"Це відео, як за помахом чарівної палички, в одну мить розлетілося на російських пропагандистських ресурсах, його тут же підхопили і цілі ботоферми з відповідним супроводом - "українські расисти", "українські фашисти", "українські нацисти" і т.д. влаштували "криваву бійню" і мало не геноцид в італійському метро", - зазначив депутат.

Тимчук зазначив, що інцидент стався на тлі суду в Італії над українським нацгвардійцем Віталієм Марківим. Він підозрюється у вбивстві італійського журналіста, який проник незаконно на український Донбас.

Нагадаємо, раніше четверо українців постраждали через обвалення ескалатора в метро Риму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram