ГоловнаСвіт

У Польщі затримали 21 рейс до Лондона через хибне мінування

Чоловік, який подзвонив у поліцію, попередив про вибухівку на рейсі у британську столицю.

У Польщі затримали 21 рейс до Лондона через хибне мінування
Фото: EPA/UPG

У Польщі прикордонники і служби безпеки в четвер обшукали 21 літак, який мав летіти до Лондона. Про це повідомляє Interia.pl

Зазначено, що літаки обшукали через інформацію від невідомої особи про те, що в одному з літаків у Лондон є вибухівка. За словами представниці Прикордонної служби Польщі Анни Михальської, служби перевірили п'ять літаків, які вирушали з варшавських аеропортів імені Шопена і Модлін, чотири літаки в аеропорту у Вроцлаві, три - у Кракові, два - у Познані, Гданську та Катовіце, а також по одному у Ряшеві, Любліні та Ольштині.

Ретельна перевірка стосувалася як літаків, так і багажу, в тому числі і ручного. В одному з випадків, коли була отримана інформація про бомбу, пасажирів попросили вийти з літака для проведення перевірки.

"У жодному з цих літаків вибухівки не виявлено", - зазначила представниця прикордонної служби.

Вона додала, що інформацію про вибухівку отримали в одному з відділень поліції у Познані, людина не представилася, а також не повідомила, на якому саме літаку до Лондона і в якому місті може бути вибухівка.

Зазначено також, що правоохоронці намагаються встановити особу псевдомінера.

Нагадаємо, літак першої леді США Меланії Трамп повернувся в аеропорт через 10 хвилин після вильоту через задимлення на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram