ГоловнаСвіт

Трамп може укласти торговельну угоду з Китаєм на саміті G-20, - Bloomberg

У четвер президент США і лідер КНР Сі Цзіньпін провели телефонну розмову.

Трамп може укласти торговельну угоду з Китаєм на саміті G-20, - Bloomberg
Фото: Kapital.kz

На саміті "Великої двадцятки" (G20), який пройде в Аргентині, президент США Дональд Трамп може укласти з головою Китаю Сі Цзіньпіном торговельну угоду.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

За інформацією видання, Трамп уже попросив ключових співробітників Білого дому почати опрацювання можливих умов угоди. У роботі беруть участь декілька відомств.

Поштовхом для руху до можливої операції стала телефонна розмова Трампа з Сі Цзіньпіном 1 листопада. У своєму мікроблозі Twitter Трамп охарактеризував бесіду як "тривалу і хорошу", додавши, що переговори з торгівлі "просуваються успішно".

Зустріч Трампа і Сі Цзіньпіна має пройти на полях саміту G20 у період з 30 листопада по 1 грудня.

Нагадаємо, з початку року США за кілька раундів вводили торгові мита проти Китаю (під обмеження потрапив імпорт на більш ніж $250 млрд). Спочатку КНР відповідала симетричними заходами. Наприклад, у серпні Пекін увів 25% мита на американські товари на суму $16 млрд. Але під час останнього раунду Вашингтон ввів мита відразу на імпорт на суму $200 млрд, а Трамп обіцяв, що в разі відповідних заходів з боку Пекіна США введуть тарифи на весь китайський імпорт ($505 млрд).

Вашингтон звинувачує китайські компанії в крадіжці інтелектуальної власності. Крім того, Трамп неодноразово вимагав від Пекіна знизити торговий дефіцит між країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram