ГоловнаСвіт

У Імперському коледжі Лондона лекції читатимуть голограми

Подібну технологію вже використовували під час концертів.

У Імперському коледжі Лондона лекції читатимуть голограми
Фото: ТВ Центр

Імперський коледж Лондона вводить інноваційний вид лекцій - вести їх будуть викладачі, які з'являтимуться в аудиторії у вигляді голограми.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Коледж представив нову технологію широкому загалу на спеціальному заході та має намір стати першим вищим навчальним закладом у світі, який проводитиме подібні лекції регулярно.

Поки що коледж планує обмежитися використанням незвичайної технології в своїй школі бізнесу, але в майбутньому передбачає поширити її і на інші свої підрозділи.

"Альтернативою є використання програмного забезпечення для відеоконференцій, але ми вважаємо, що ці голограми створюють набагато більший ефект присутності", - розповів доктор Девід Лефевр, директор лабораторії Imperial Edtech Lab.

Подібну технологію вже використовували під час концертних виступів, коли перед публікою з'являлися голографічні зображення померлих знаменитостей - Майкла Джексона та Елвіса Преслі.

"Перед лекторами стоять монітори високої чіткості, які відкалібровані так, щоб вони могли вказувати на студентів і дивитися їм в очі. Вони можуть реально взаємодіяти з аудиторією", - зазначив Лефевр.

Для отримання зображення лектори повинні стояти перед камерою на чорному тлі і мають бути освітлені з обох сторін. Імперський коледж Лондона планує використовувати дві студії за межами країни - в Лос-Анджелесі та Торонто, а також переносний комплект, щоб запрошувати викладачів, які живуть за кордоном, проводити лекції для своїх студентів.

Нагадаємо, в лютому минулого року кандидат у президенти Франції виступив на мітингу у вигляді голограми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram