ГоловнаСвіт

Стрільцю з Піттсбурга висунули звинувачення за 44 пунктами

Роберту Боуерсу загрожує смертна кара.

Стрільцю з Піттсбурга висунули звинувачення за 44 пунктами
Фото: edition.cnn.com

У Сполучених Штатах Федеральна колегія присяжних засідателів пред'явила Роберту Боуерсу, який відкрив стрілянину в синагозі Піттсбурга, звинувачення за 44 пунктами. Про це повідомляє Associated Press.

Звинувачення стосуються злочинів, скоєних на ґрунті ненависті та нетерпимості, використання вогнепальної зброї для скоєння вбивства, перешкоджання виконанню релігійних переконань за допомогою вбивства віруючих, завдання тілесних ушкоджень поліцейським, а також насильницьких дій із застосуванням вогнепальної зброї.

Мін'юст США буде просити про найсуворіше покарання для Боуерса - смертну кару.

Нагадаємо, напад стався в суботу вранці в синагозі Tree of Life ("Дерево життя") в Піттсбурзі, коли за єврейським календарем настає шаббат. 46-річний Роберт Бауерс застрелив 11 осіб і поранив ще 12, включаючи поліцейських.

На сторінці в соцмережі Бауерс часто робив антисемітські публікації. Так, від євреїв він вимагав покинути США і "піти". За шість днів до нападу він писав: "Я помітив, що деякі люди, які раніше говорили "нелегали", тепер кажуть "окупанти". І мені це подобається". Чоловік неодноразово критикував у своїх публікаціях президента США Дональда Трампа, стверджуючи, що політик "оточений занадто великою кількістю євреїв".

Також Піттсбурзький стрілець публікував фотографії своєї колекції зброї. У нього є активна ліцензія на її носіння, і з 1996 року Бауерс щонайменше шість разів купував вогнепальну зброю. Під час нападу на синагогу стрілець використовував штурмову гвинтівку і три пістолети. Саме пістолети були виявлені на місці події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram