ГоловнаСвіт

Біля будівлі ФСБ у російському Архангельську стався вибух, є загиблий (оновлено)

Троє співробітників спецслужби отримали поранення.

Біля будівлі ФСБ у російському Архангельську стався вибух, є загиблий (оновлено)
Фото: 29.ru

У середу вранці біля будівлі управління ФСБ в Архангельській області Росії стався вибух, у результаті якого загинула одна людина, ще троє співробітників служби отримали поранення. За попередніми даними, пристрій вибухнув у руках загиблого.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Національний антитерористичний комітет РФ повідомив, що вибух стався о 8:52 на вході в будівлю.

"За попередньою інформацією, особа, яка увійшла в будівлю, вийняла із сумки невстановлений предмет, який через деякий час вибухнув у неї в руках, у результаті чого особа отримала поранення, несумісні з життям", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар архангельського управління ФСБ РФ Єлизавета Семушина, зі свого боку, заявила, що в результаті вибуху загинув один чоловік, який не є співробітником служби.

"Медики зробили все можливе, але нічим не змогли допомогти потерпілому. Він помер від отриманих травм", - повідомили лікарі швидкої допомоги.

Три людини перебувають у лікарні після спрацювання "невстановленого вибухового пристрою", заявив губернатор Архангельської області Ігор Орлов.

Причину вибуху й особу загиблого встановлюють. Із будівлі евакуювали всіх співробітників.

Місцеве видання "Регион 29" з посиланням на свого кореспондента, який опинився поруч із місцем події, повідомило, що після вибуху прохідна управління ФСБ сильно пошкоджена. Про подію доповіли президентові РФ Володимиру Путіну.

До рук Znak.com потрапило фото чоловіка, який, можливо, причетний до вибуху. Правда, хто він із цих двох людей - поки що незрозуміло.

Оновлення. Вибух біля будівлі ФСБ Архангельська влаштував 17-річний місцевий житель, він приніс саморобний вибуховий пристрій і сам загинув, повідомляють на сайті Слідчого комітету РФ.

Зазначають, що особу загиблого встановлено.

"Сьогодні вранці в тамбурі будівлі регіонального управління ФСБ РФ в Архангельській області стався вибух. За попередньою інформацією, в результаті події загинув 17-річний місцевий житель, який проніс у будівлю саморобний вибуховий пристрій. У результаті вибуху отримали різні поранення троє співробітників РУФСБ. За цим фактом слідчими органами Слідчого комітету Російської Федерації в Архангельській області і Ненецькому автономному окрузі порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 205 КК РФ (терористичний акт) і ч.1 ст. 222 КК РФ (незаконне носіння боєприпасів)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2017 року було скоєно напад на приймальню управління ФСБ Росії в Хабаровському краю. Тоді озброєний молодик проник у будівлю і застрелив двох людей, після чого був убитий.

Зазначимо, що українського кінорежисера Олега Сенцова в Росії засуджено до 20 років в'язниці за статтею "тероризм" - буцім він підпалив двері офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії". У 2015 році московський художник Петро Павленський підпалив двері будівлі ФСБ, після чого поліція затримала його і звинуватила у вандалізмі. Висловлюючи солідарність із Сенцовим, Павленський зажадав від суду також розглядати його справу за статтею "тероризм".

У 2017 році Павленському довелося емігрувати до Франції, після того в Росії його звинуватили в сексуальному насильстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram