ГоловнаСвіт

У Німеччині колишній медбрат зізнався в убивстві 100 пацієнтів

Медбрат намагався повернути до тями "приспаних" пацієнтів, щоб створити собі образ "рятівника життів".

У Німеччині колишній медбрат зізнався в убивстві 100 пацієнтів
Фото: www.stern.de

Колишній медбрат клінік у німецьких містах Дельменхорст і Ольденбург, якого вже засуджено до довічного ув'язнення, зізнався в убивстві ще 100 пацієнтів.

Він вводив пацієнтам великі дози медикаментів і намагався їх "реанімувати", повідомляє DW.

У перший день процесу в окружному суді Ольденбурга у вівторок, 30 жовтня, 41-річний чоловік визнав звинувачення проти нього загалом, без посилання на кожен конкретний випадок. Засідання почалося з хвилини мовчання в пам'ять про жертв, повідомляє агентство dpa.

Нільса Гегеля звинувачують у тому, що він протягом 2000-2005 років у клініках Дельменхорста і Ольденбурга вводив великі дози медикаментів пацієнтам відділення інтенсивної терапії. Це викликало в людей зупинку серця, порушення кровообігу і клінічну смерть. Медбрат намагався повернути до тями "приспаних" пацієнтів, щоб створити собі образ "рятівника життів" серед колег. Успішно зробити це йому не завжди вдавалося. Вік убитих ним пацієнтів - від 34 до 96 років.

У 2015 році Гегеля засудили до довічного позбавлення волі - за вбивство шести пацієнтів відділення інтенсивної терапії в лікарні Дельменхорста. У серпні 2017 року слідчі заявили, що засуджений, можливо, причетний до загалом 90 передчасних смертей у клініках, а згодом прокуратура зазначила, що жертв може бути близько 100. Раніше екс-медбрат уже зізнавався, що відповідальний за смерть близько 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram