ГоловнаСвіт

Apple представила нові MacBook Air, iPad Pro і Mac mini

У презентації взяв участь гендиректор Apple Тім Кук.

Apple представила нові MacBook Air, iPad Pro і Mac mini
Фото: Скриншот презентации

Корпорація Apple у вівторок представила свої нові продукти - MacBook Air, планшет iPad Pro і настільний комп'ютер Mac mini.

Презентація транслювалася в прямому ефірі на сайті компанії.

MacBook Air з діагоналлю 13,3 дюймів оснащений дисплеєм високої чіткості Retina і важить 1250 грамів. При цьому роздільність екрана збільшено в чотири рази. Апарат отримав систему поліпшеного захисту даних, збільшено тачпад, сканер відбитків пальців Touch ID і клавіатуру Apple останнього покоління. Пристрій використовує процесори Intel Core i5 восьмого покоління, вміщає до 16 гігабайт оперативної пам'яті. Базова модель буде продаватися за ціною 1199 доларів.

Новий iPad Pro позбувся центральної кнопки і став тоншим. Він отримав дисплей останнього покоління Liquid Retina, роз'єм USB Type-C і поліпшену систему розпізнавання Face ID. Максимальний обсяг пам'яті - до одного терабайта. До апарату розроблено оновлене перо Apple Pencil з можливістю його бездротової зарядки від планшета, до якого вона "примагнічується". 11-дюймовий апарат буде коштувати 799 доларів, вартість моделі розміром 12,9 дюймів починається з 999 доларів.

Фото: apple.com

Новий настільний комп'ютер Mac mini оснащено процесорам Intel Core восьмого покоління з чотирма і шістьма ядрами. Максимальний обсяг його оперативної пам'яті - 64 гігабайти. Також на нього можна встановити жорсткий диск об'ємом до 2 терабайт. Ціна Mac mini в базовій комплектації стартує від 799 доларів.

У презентації взяв участь гендиректор Apple Тім Кук, а завершився захід виступом співачки Лани Дель Рей.

Нагадаємо, у вересні Apple представила "розумні" годинники зі збільшеним дисплеєм, а також показала три нових смартфони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram