ГоловнаСвіт

На "Боїнгу", який зазнав аварії, відбувся збій в індикації швидкості, - ЗМІ

За версією чиновників, несправності усунули, ЗМІ повідомляють про "більш серйозні" поломки.

На "Боїнгу", який зазнав аварії, відбувся збій в індикації швидкості, - ЗМІ
Фото: twitter/Sutopo Purwo Nugroho ‏

Технічні несправності, серед яких - покази приладів швидкості, були виявлені на борту лайнера Boeing 737 авіакомпанії Lion Air за день до аварії. Про це повідомив у вівторок заступник керівника комітету із забезпечення безпеки на транспорті Індонезії Харіо Сатміко, пише Reuters.

"Під час попереднього польоту були технічні несправності, в тому числі помилкова індикація швидкості", - сказав Сатміко. Він також повідомив, що "було витребувано переговори екіпажу рейсу з наземними службами".

Раніше виконавчий директор авіакомпанії Lion Air Едвард Сірано визнав "технічну проблему, яку було вирішено відповідно до процедури" під час попереднього польоту лайнера. Разом з тим він відмовився вказати характер несправностей.

Як повідомив у вівторок новинний портал Detik, "Технічна несправність була набагато серйознішою, ніж стверджує керівництво авіакомпанії Lion Air". Зокрема, за даними видання, йдеться про вихід із ладу панелі індикаторів навігаційних приладів у командира повітряного судна. Згідно з інструкцією, зазначає портал, "екіпаж зобов'язаний був повернутися в аеропорт вильоту, замість цього політ було продовжено".

Нагадаємо, Boeing 737 МАХ бюджетної авіакомпанії Lion Air у понеділок виконував рейс JT610 з Джакарти до міста Панкалпінанг. Приблизно через 13 хвилин після вильоту зі столичного аеропорту з невстановленої поки що причини він упав у Яванське море. Рятувальники визнали, що всі 189 осіб, які перебували на борту, загинули. На ранок 30 жовтня виявили декілька тіл загиблих і зібрали всі уламки на поверхні моря. Водолази продовжують пошуки літака під водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram