ГоловнаСвіт

Суд США висунув офіційні звинувачення чоловікові, який відправляв бомби

За сукупністю звинувачення Цезарю Сайоку загрожує 48 років ув'язнення.

Суд США висунув офіційні звинувачення чоловікові, який відправляв бомби
Фото: tmz.com

Cуд у Нью-Йорку виніс офіційні звинувачення Цезарю Сайоку, якого підозрюють у відправленні щонайменше 14 бомб політиками Демократичної партії. Про це повідомляє CNN.

Суддя виніс звинувачення за п'ятьма статтями, серед яких переміщення вибухівки між штатами, незаконне відправлення вибухівки поштою, загроза колишнім президентам США й іншим особам, а також загроза федеральним службам. За цим звинуваченнями Сайоку загрожує до 48 років ув'язнення.

Повідомляють, що за п'ять хвилин до початку судового слухання Сайок виглядав дуже емоційно, а на обличчі були сльози. Саме засідання тривало лише кілька хвилин.

Правоохоронці повідомили, що в Сайока знайшли список з більш ніж 100 осіб, яким він мав намір відправити вибухові пристрої. Водночас адвокати підозрюваного наполягають, що їхній клієнт "не винен", оскільки вину ще не було доведено.

Джерела телеканалу в правоохоронних органах розповіли, що до списку ймовірних цілей Сайока входили журналісти і політики. ФБР планує зв'язатися з усіма, хто був у цьому списку, і попередити їх навіть у разі, якщо підозрюваний не відправив посилку.

Нагадаємо, минулого тижня в США виявили 12 посилок з бомбами. Першу з них знайшли в поштовій скриньці мільярдера Джорджа Сороса. Потім їх знайшли в посилках, адресованих колишньому президентові Бараку Обамі, колишньому віце-президентові Джо Байдену, колишньому державному секретарю США Гілларі Клінтон, акторові Роберту Де Ніро, колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, іншим відомим представникам Демократичної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram