ГоловнаСвіт

Понад мільйон британців підписали петицію за проведення ще одного референдуму з "Брекзит"

Формально "Брекзит" повинен відбутися 29 березня 2019 року.

Понад мільйон британців підписали петицію за проведення ще одного референдуму з "Брекзит"
Фото: EPA/UPG

Кількість тих, хто підписали петицію за проведення в Великобританії ще одного референдуму з питання "Брекзит", перевищила один мільйон осіб. Про це в суботу повідомила газета The Independent, яка виступила ініціатором створення петиції.

Петиція була розміщена на сайті change.org три місяці тому.

"У 2016 році людям дали висловити свою думку з приводу того, чи залишатися в Євросоюзі або покинути його. Зараз, коли факти прояснилися, прийшов час людям сказати вирішальне слово щодо самої угоди, поки не занадто пізно", - йдеться в петиції.

Нагадаємо, 20 жовтня понад 100 тисяч чоловік взяли участь в мітингу в Лондоні, виступаючи за проведення другого референдуму з "Брекзит".

Пізніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що угода з "Брекзит" узгоджена на 95%. Гострим питанням, за її словами, залишається кордон в Ірландії.

Офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем за умовами, на яких Великобританія вийде з ЄС, почалися 19 червня 2017 року в бельгійській столиці. За рік до цього на референдумі з цього питання в Сполученому Королівстві перемогу з результатом 51,9% проти 48,1% здобули противники євроінтеграції.

Формально "Брекзилт" відбудеться 29 березня 2019 року (за британським часом, опівночі з 29 на 30 березня за середньоєвропейським), після чого, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram