ГоловнаСвіт

Чотиристоронній саміт щодо Сирії тривав близько трьох годин

Саміт у такому форматі відбувся вперше.

Чотиристоронній саміт щодо Сирії тривав близько трьох годин
Фото: EPA/UPG

У Стамбулі відбулися перемови лідерів Росії, Німеччини, Франції та Туреччини щодо сирійського врегулювання. Зустріч тривала близько трьох годин.

Саміт у такому форматі відбувся вперше. Ініціатива його проведення належала президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану.

У центрі перемов канцлера ФРН Ангели Меркель і президентів РФ, Франції і Туреччини Володимира Путіна, Еммануеля Макрона і Реджепа Таїпа Ердогана була ситуація в останньому бастіоні сирійських повстанців Ідліб, а також кроки щодо політичного вирішення війни, яка триває вже сім років.

Як передає "Німецька хвиля", раніше того самого дня були проведені двосторонні зустрічі. Крім того, лідери чотирьох країн мали можливість обговорити порядок денний під час прогулянки парком Вахдеттін. За підсумками саміту відбудеться прес-конференція.

Учасники чотиристороннього саміту в Стамбулі щодо Сирії були єдині в необхідності збереження територіальної цілісності цієї країни, заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з лідерами Німеччини, Франції і Туреччини, передає Інтерфакс.

"Від терористів була звільнена велика частина території Сирії, країна поступово переходить до мирного будівництва", - сказав Путін на спільній підсумковій прес-конференції в суботу.

Раніше повідомлялося, що на саміті Ердоган закликатиме до збереження договору щодо Ідлібу й уникнення порушень режиму припинення вогню.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram