ГоловнаСвіт

У Каліфорнії виявили 14 посилку з бомбою

Вона була адресована мільярдерові Тому Стейєру.

У Каліфорнії виявили 14 посилку з бомбою
Том Стейер
Фото: fdlx.com

Федеральне бюро розслідувань США підтвердило існування ще однієї підозрілої посилки, цього разу адресованої американському мільярдерові Тому Стейєру. Про це йдеться в опублікованій у п'ятницю, 26 жовтня, заяві ФБР.

"ФБР підтверджує, що в Каліфорнії була виявлена посилка, схожа зовні на всі інші та адресована Тому Стейєру", - йдеться у повідомленні.

Стейєр раніше неодноразово перераховував кошти на потреби Демократичної партії.

Про підозрілу посилку, надіслану тому Стейєру, раніше повідомив також телеканал CNN. За інформацією його джерел, посилка була перехоплена в Каліфорнії.

Загалом у США було виявлено вже 14 посилок із саморобними вибуховими пристроями. У їх надсиланні підозрюють затриманого в п'ятницю у Флориді 56-річного Сезара Сайка.

Директор ФБР Крістофер Врей підтвердив, що всі посилки містили справжні вибухові пристрої.

"Ми можемо підтвердити, що в 13 посилках, які були надіслані різним особам по всій країні, вибухові пристрої були справжніми. Кожен з них складався з 6-дюймової трубки з полівінілхлориду, проводки, невеликого годинника, батареї і так званого енергетичного матеріалу, який може бути вибухонебезпечним, - він виділяє тепло та енергію завдяки реакції на високі температури, удар чи тертя", - цитує директора ФБР Sky News.

Нагадаємо, що з 22 жовтня низка впливових американських політиків і діячів почали отримувати пакети з вибухівкою всередині. Першу з них знайшли у поштовій скриньці мільярдера Джорджа Сороса. Потім їх знайшли в пошті, що адресувалася колишньому президенту Бараку Обамі, колишньому віце-президенту Джо Байдену, колишньому державному секретарю США Гілларі Клінтон, акторові Роберту Де Ніро, колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, іншим відомим представникам Демократичної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram