ГоловнаСвіт

У Британії жінкам дозволили служити у всіх родах військ

Обмеження на службу жінок у військах ближнього бою в Британії зняли в 2016 році.

У Британії жінкам дозволили служити у всіх родах військ
Фото: PinArt

У Великобританії жінкам дозволили служити у всіх родах військ. Про це 25 жовтня повідомив міністр оборони Сполученого королівства Гевін Вільямсон, повідомляє Радіо Свобода.

Він додав, що жінки зможуть подати заявки в Королівську морську піхоту ще до кінця року, а вже на початку 2019 вони почнуть тренування.

Для британок тепер відкриті всі військові спеціальності, включаючи підрозділи сил спецоперацій.

"Жінки служать у Збройних силах понад 100 років, працюючи різними фахівцями на життєво важливих посадах. Тому я дуже радий, що з сьогоднішнього дня, вперше за всю історію, наші збройні сили будуть визначатися здібностями, а не статтю", - наголосив Вільямсон.

Обмеження на службу жінок у військах ближнього бою в Британії зняли в 2016 році.

Королівський бронетанковий корпус став першим наземним підрозділом ближнього бою, який почав приймати до своїх лав жінок в листопаді 2016 року.

12 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби в Збройних силах та інших військових формуваннях".

14 жовтня президент Петро Порошенко вперше присвоїв звання генерал-майора жінці. Таке звання отримала начальник Військово-медичного управління Служби безпеки України Людмила Шугалей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram