ГоловнаСвіт

Протидіяти Росії в Азовському регіоні можуть рішучі дії не тільки Києва, а й Брюсселя і Вашингтона, - експерт

Росія намагається дестабілізувати Україну, отримавши повну гегемонію в Азовському регіоні

Протидіяти Росії в Азовському регіоні можуть рішучі дії не тільки Києва, а й Брюсселя і Вашингтона, - експерт
Фото: АиФ

Ефективність протидії ескалації Росією ситуації в Азовському морі, яка спрямована на дестабілізацію ситуації в цілому по Україні, залежить не тільки від Києва, а й від міжнародної спільноти.

Про це йдеться в статті "Азовське протистояння. Дії, реакції, наслідки".

«Росія де-факто своїми діями підтверджує, що продовжує і надалі діяти у фарватері своєї стратегічної мети - дестабілізації України, зокрема в Азовському регіоні, для отримання повної гегемонії в регіоні. Чи вдасться це - залежить не тільки від Києва, але також і від рішучих дій Брюсселя і Вашингтона», - пише редактор англомовного журналу Ukrainian Defense Review Антон Міхненко.

На його думку, для запобігання ескалації ситуації слід прислухатися до закликів представників Європейського парламенту і розширити моніторинговий мандат ОБСЄ на територію Азовського моря. А міжнародній спільноті - нарешті почати арештовувати російські судна-порушників, які незаконним шляхом відвідували Крим.

Експерт підкреслює, що ситуація на Азовському морі сьогодні вже досить серйозно загострюється. При цьому Україна не зацікавлена в початку військового протистояння, адже є розуміння складності протидії такому противнику, як РФ. «Українська влада схильна використовувати дипломатичні інструменти для вирішення ситуації», - каже Міхненко.

При цьому Москва досі не демонструвала жодних кроків до нормалізації відносин на Азові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram