ГоловнаСвіт

Трамп запросив Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року

Болтон розповів, що передав запрошення президентові РФ під час візиту в Москву.

Трамп запросив Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року
Фото: bbc.com

Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон повідомив, що Дональд Трамп запросив російського президента Володимира Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року.

Про це він заявив в інтерв'ю вірменській службі "Радіо Свобода".

Болтон розповів, що передав запрошення Путіну під час зустрічі з ним у Москві.

"Мені здається, що прогрес у відносинах з Росією буває тоді, коли обидві сторони безпосередньо викладають, в чому полягають їхні національні інтереси. Іноді ми просто не можемо дійти згоди. Але в інших випадках, коли ми обговорюємо деякі з цих питань, ми можемо", - оцінив Болтон можливість результативних особистих переговорів лідерів США і Росії.

У Кремлі поїздку Путіна до Вашингтона поки що не коментували. Однак не виключено, що це питання Болтон також обговорював у Москві з головою Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим і російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Нагадаємо, востаннє Путін і Трамп зустрічалися в Гельсінкі 16 липня. Президент США назвав переговори успішними, незважаючи на бурхливу критику як всередині країни, так і за кордоном.

Пізніше в Білому домі заявили, що Трамп ініціює проведення наступної зустрічі з Путіним восени. За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, Трамп просив Болтона запросити Путіна до Вашингтона. Цю ідею підтримали в Пентагоні. Президент США також говорив, що готовий приїхати в Москву на запрошення російського президента. Наприкінці липня стало відомо, що Трамп відклав наступну зустріч з Путіним на 2019 рік.

Під час візиту Болтона до Москви 23 жовтня Путін передав через нього пропозицію організувати зустріч з Трампом 11 листопада в Парижі на полях заходів на честь 100-річчя закінчення Першої світової війни. Повідомляли, що Трамп прийняв пропозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram