ГоловнаСвіт

Російське МЗС назвало резолюцію Європарламенту щодо Азовського моря "пропагандистською картою заходу"

"Це чергова пропагандистська карта, яку розігрують наші західні колеги".

Російське МЗС назвало резолюцію Європарламенту щодо Азовського моря "пропагандистською картою заходу"
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували ухвалення резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Азовському морі.

Про це повідомляє УНІАН.

Офіційний представник російського відомства Марія Захарова назвала резолюцію "пропагандистською картою, яку розігрує Захід".

"Тема Азовського моря - це чергова пропагандистська карта, яку розігрують наші західні колеги... Якщо ви подивитися на заяви американських представників, європейських представників, зараз дійшло до європарламентарів - вони всі ідентичні, не ґрунтуються на базі якійсь фактологічній, вони є прикладом політичної пропаганди", - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 25 жовтня, Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни-члени ЄС бути готовими посилювати санкції проти Росії у разі загострення ситуації в Азовському морі. Крім того, в резолюції висловлюється стурбованість постійною мілітаризацією Росією Чорного і Азовського морів і засуджуються зловживання з надмірними перевірками торгових суден України і країн-членів ЄС в Азовському морі.

Також Європарламент запропонував призначити спеціального представника ЄС у справах Криму і Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram