ГоловнаСвіт

Саудівський принц Салман прокоментував вбивство журналіста Хашоггі

Наслідний принц назвав вбивство журналіста "огидним інцидентом".

Саудівський принц Салман прокоментував вбивство журналіста Хашоггі
Мухаммад ибн Салман
Фото: EPA/UPG

Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман назвав вбивство журналіста Джамаля Хашоггі "огидним інцидентом". Цей злочин не може бути виправданим, і він" болючий" для всіх саудівців, сказав Салман на міжнародній конференції інвесторів у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді в середу, 24 жовтня. Він запевнив, що його країна зробить все, щоб завершити розслідування цієї справи і віддати "злочинців" під суд, повідомляє Немецкая волна.

Саудівська Аравія під сильним тиском світової спільноти визнала, що Джамаль Хашоггі був убитий у саудівському консульстві в Стамбулі на початку жовтня. За версією Ер-Ріяда, журналіст, який критикував владу Саудівської Аравії, загинув у результаті бійки в консульстві. Однак спостерігачі сильно сумніваються в правдивості цієї версії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган напередодні назвав загибель Хашоггі "звірячим вбивством". Багато доказів свідчать про те, що до вбивства Хашоггі причетні особи з найближчого оточення принца Салмана.

Слідом за США, рішення про візові заборони для підданих Саудівської Аравії прийняла і Великобританія. Лондон зробить все, щоб не допустити в'їзду до Британії підозрюваних у причетності до вбивства Хашоггі, заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 24 жовтня в Лондоні. Вже видані візи будуть анульовані. Раніше США ввели візові заборони для 21 саудівця.

59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашоггі, що проживав у США, пропав 2 жовтня після того, як увійшов в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи для одруження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram