ГоловнаСвіт

Усі виявлені в США вибухові пристрої були діючими, - журналіст

Потенційними жертвами невідомих є демократи, які «найбільше демонізуються противниками».

Усі виявлені в США вибухові пристрої були діючими, - журналіст
Фото: twitter.com/jimsciutto

Всі вибухові пристрої, які в США невідомі надсилають колишнім чиновникам і політикам, були діючими і мали схожі принципи побудови.

Про це повідомила журналістка української служби «Голосу Америки» Тетяна Ворожко, повідомляє Громадське.

«Все, що відомо на цей час: всі вибухові пристрої - вони схожі, вони досить примітивні, але вони діють. Тобто вони реально могли вибухнути. Це вказує на те, що за цим могла стояти одна людина або група осіб», - повідомила журналістка, яка зараз перебуває в США.

Вона додала, що потенційними жертвами невідомих є демократи, які «найбільше демонізуються противниками».

«Ми бачимо, що потенційні жертви - це не тільки демократи, а ті демократи, які найбільш демонізуються в пресі і серед противників. Зараз не називаються якісь ймовірні причетні. Ведеться розслідування, на нього виділено достатньо багато ресурсів», - додала Ворожко.

Нагадаємо, 24 жовтня офіс телеканалу CNN в Нью-Йорку евакуювали через підозрілий пакет. Правоохоронці заявили, що підозрілий пакет для CNN знайшли в поштовому відділенні. Пізніше стало відомо, що, за даними поліції, пакет був адресований на ім'я екс-голови ЦРУ США Джона Бреннана.

Також в передмісті Нью-Йорка співробітники Секретної служби США виявили бомбу в пошті, адресованій Гілларі і Біллу Клінтонам. Згодом агенти виявили другу бомбу, адресовану Бараку Обамі.

Про те, що підозрілий пристрій відправили в його офіс в Манхеттені, заявив і губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо.

За даними джерела в правоохоронних органах, чотири вибухові пристрої, які були надіслані Гілларі і Біллу Клінтонам, Бараку Обамі, Джорджу Соросу і до редакції CNN, пов'язані.

Мер Нью-Йорка назвав відправлення посилок з бомбами спробою терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram