ГоловнаСвіт

Італійський концерн Eni вийшов з проекту з "Роснефтью" на чорноморському шельфі

Також обговорюються умови припинення проектів на шельфі Баренцевого моря.

Італійський концерн Eni вийшов з проекту з "Роснефтью" на чорноморському шельфі
Лого на итальянской нефтегазовой компанией Eni
Фото: energynews.com.ua

Італійський енергетичний концерн Eni покинув спільний з "Роснефтью" проект пошуку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У березні 2018 року було завершено буріння першої надглибоководної пошукової свердловини на ліцензійній ділянці - на Західно-Чорноморській площі, і керівництво Eni скористалося правом вийти з проекту.

Крім того, обидві компанії обговорюють умови тимчасового призупинення проектів на шельфі Баренцевого моря.

У травні 2018 року в "Роснефти" спростували інформацію про вихід італійської компанії зі спільних проектів. "Eni залишається і буде залишатися партнером "Роснефти" в спільних проектах, буде продовжувати виконувати свої зобов'язання, допоки це дозволятимуть міжнародні санкції", - заявив тоді представник російської компанії.

У спільному підприємстві частка "Роснефти" становить 66,67%, частка Eni - 33,33%. За підсумками буріння в березні першої надглибоководної свердловини "Марія-1" не було виявлено притоку нафти. Фактична глибина свердловини склала 5265 м, глибина моря в точці буріння - 2109 м.

Нагадаємо, у 2014 році США і ЄС ввели санкції проти російської нафтової галузі, заборонивши своїм резидентам постачати обладнання і технології для арктичних і шельфових проектів глибиною понад 150 м, а також для проектів з видобутку сланцевої нафти на суші.

1 березня про вихід зі спільних підприємств з "Роснефтью" для розробки російського шельфу Чорного моря і Арктики оголосила американська ExxonMobil.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram